Met een breed scala aan opties kunnen yoghurtliefhebbers hun hart ophalen, zelfs als ze zuivelvrij zijn. Een van de populairste zuivelvrije alternatieven is de kokosnoot. In feite, aangezien de definitie van yoghurt een product dat strikt is afgeleid van zuivelproducten, moet de technische term voor een ‘yoghurt’ gemaakt van kokosproducten worden beschouwd als een ‘yoghurtalternatief’. Lees hieronder meer over de romige opties en gezonde eigenschappen.

Voedingswaarden

Kokosyoghurt kan tussen de 10 en 25 gram koolhydraten bevatten. Een deel van de variatie ontstaat door de smaakstof die al dan niet aan het product wordt toegevoegd. Ongezoete kokosyoghurt (weergegeven op het etiket) is waarschijnlijk het product met de minste koolhydraten, met slechts 10 gram per portie van een kopje.

De meeste yoghurts bevatten wat toegevoegde suikers, maar sommige zijn meer gezoet dan andere. Natuurlijke suikers uit fruit hebben misschien niet zo veel invloed op de bloedsuikerspiegel als meer bewerkte suikers, dus blijf waar mogelijk bij een ongezoete variant en voeg je eigen fruit toe voor smaak, vezels en goede voedingsstoffen.

Gezondheidsvoordelen


Alternatieven voor kokosyoghurt kunnen een gezonde zuivelvrije yoghurtoptie zijn voor diegenen die zuivelproducten nodig hebben of ervoor kiezen om te vermijden. Hoewel Griekse yoghurt minder lactose bevat dan traditionele koemelkyoghurt, vinden veel mensen met lactose-intolerantie het misschien prettiger om het helemaal te vermijden.

Een op kokosnoot gebaseerde yoghurt in veganistische stijl kan ook andere voedingsvoordelen bieden. De gefermenteerde suikers en buikvriendelijke probiotica kunnen helpen bij het reguleren van de spijsvertering door een ruime dosis gezonde bacteriën aan de darmen te geven. Goed uitgebalanceerde darmbacteriën houden ook verband met een verbeterde immuunfunctie. Botten zullen ook profiteren van de toegevoegde calcium en vitamine D, twee voedingsstoffen waar de meeste mensen meer van moeten krijgen.

Waar wordt kokosyoghurt van gemaakt?

Het belangrijkste ingrediënt in het alternatief voor kokosyoghurt is natuurlijk kokosmelk. De dikke en romige combinatie van gemengd kokosvlees en kokoswater (ook wel kokosmelk genoemd) wordt vaak gecombineerd met fruit, smaakstoffen, zoetstoffen en actieve culturen om het veganistische yoghurtalternatief te creëren. Veel merken bevatten ook een vorm van verdikkingsmiddel zoals rijstzetmeel, pectine, tapiocaof guargom om body toe te voegen en scheiding te voorkomen.

Waarom is kokosyoghurt (vaak) duurder dan zuivelyoghurt?

Je kunt een indrukwekkend aantal variaties van merk tot merk kokosyoghurt vinden, dus besteed een paar minuten aan het lezen van etiketten voordat je besluit welke je wilt kopen. Omdat zuivelvrije yoghurt een kleinere markt is, is de prijs hoger.

Onze ervaringen met kokos zijn kort gezegd fantastisch. We kunnen er heerlijke natuurlijke producten van maken. Kokosyoghurt is een snelgroeiende categorie in het supermarkt schap. Vandaar dat we ook erg blij zijn dat we in staat zijn om voor private label partijen kokosyoghurt te kunnen maken.

Private label

Wij kunnen diverse recepturen amandelmelk voor uw merk of private label produceren. Ongezoet, licht gezoet met suiker, of natuurlijke zoeten met bijvoorbeeld agave. Wij kunnen bottelen in 0,5L glazen of kunststof fles of flessen of 1 liter glazen of kunststof fles of flessen. PET flessen zijn beschikbaar en ook in biologisch afbreekbare verpakkingen zijn er mogelijkheden. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.